2 iulie: A doua probă de la Bacalaureat

- Actualitate - iulie 2, 2024
Distribuie

Candidații la Bacalaureat au intrat în sălile de examen. A doua probă de Bacalaureat este la proba obligatorie a profilului: Istorie sau Matematică.

Calendarul examenului de BAC 2024

Prima sesiune a Bacalaureatului 2024 a început cu înscrierea candidaților în perioada 3-7 iunie. Cursurile pentru clasele terminale s-au încheiat pe 7 iunie, oferind elevilor timp pentru pregătirea intensivă.

Evaluarea competențelor s-a desfășurat între 17 și 27 iunie, incluzând probele de comunicare orală în limba română și maternă, competențele digitale și cele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probe scrise la Bacalaureat:

1 iulie: Limba și literatura română

2 iulie: Proba obligatorie a profilului – Istorie sau Matematică

4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării

5 iulie: Limba și literatura maternă (unde este cazul)

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 8 iulie, urmate de perioada de contestații. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 12 iulie.

Pentru cei care nu reușesc să promoveze în prima sesiune sau doresc să-și îmbunătățească notele, există o a doua șansă în sesiunea de toamnă, care se desfășoară între 15 iulie și 30 august, cu probele scrise programate în perioada 19-22 august.

Reguli și restricții în sălile de examen

Bacalaureatul 2024 impune un set strict de reguli pentru evitarea eliminării din examen. Este interzisă aducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, rucsacurilor, poșetelor, telefoanelor mobile, dispozitivelor electronice, manualelor, notițelor sau oricăror materiale de inspirație. Calculatoarele și dicționarele sunt de asemenea interzise.

Elevii au voie să aibă asupra lor doar actul de identitate, instrumente de scris (pix albastru, creion, radieră, riglă transparentă) și o sticlă de apă transparentă, fără etichetă.

Orice încercare de comunicare între candidați, copiere sau transmitere de materiale este considerată fraudă și duce la eliminarea imediată din examen. Consecințele sunt severe: candidații eliminați nu mai pot participa la probele următoare, sunt declarați „eliminați din examen”, iar notele obținute anterior nu sunt recunoscute în sesiunile viitoare. În plus, aceștia nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.