23 septembrie 2024: Zelensky prezintă „planul de victorie” în SUA și participă la Adunarea Generală a ONU

- Externe - septembrie 23, 2024
President Joe Biden welcomes Ukraine's President Volodymyr Zelenskyy at the White House in Washington, Wednesday, Dec. 21, 2022. (AP Photo/Andrew Harnik)
Distribuie

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, se află într-o vizită importantă în Statele Unite, unde va prezenta președintelui Joe Biden ceea ce el numește „planul de victorie” în războiul cu Rusia. 

De asemenea, Zelensky va discuta cu Congresul și cu cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA, vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump.

Zelensky a declarat că „toamna aceasta va determina viitorul acestui război”, subliniind nevoia de sprijin militar și diplomatic pentru a forța Rusia să accepte pacea. 

După vizita la Washington, liderul ucrainean va călători la New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU și la o reuniune a Consiliului de Securitate. Între timp, SUA pregătesc un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 375 de milioane de dolari.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a primit pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, la Casa Albă, pe 21 decembrie 2022 (Andrew Harnik/AP)
Service camioane
Comments are closed.