A.E.P.: Pregătiri pentru alegerile prezidențiale și parlamentare

- Actualitate - iulie 31, 2024
alba
Distribuie

Pregătirile pentru alegerile prezidențiale și parlamentare sunt în plină desfășurare.

Pentru a veni în sprijinul membrilor secțiilor de votare, Ordonanța de Urgență nr. 98/2024 clarifică unele aspecte organizatorice.

Potrivit actului normativ, primarii asigură:

-transportul materialelor, documentelor și tipizatelor prevăzute de lege pentru desfășurarea procesului electoral către birourile electorale ale secțiilor de votare;

-transportul materialelor, documentelor și al tipizatelor prevăzute de lege pentru desfășurarea procesului electoral de la birourile electorale ale secțiilor de votare către birourile electorale județene/de circumscripție, precum și cele de sector al municipiului București, respectiv oficiile electorale, după caz.

Totodată, primarii municipiilor reședință de județ și/sau președinții consiliilor județene asigură spații interioare corespunzătoare în proximitatea birourilor electorale județene/de circumscripție, precum și a celor de sector al municipiului București, respectiv a oficiilor electorale, pentru staționare, în situația în care se impune, a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare și a personalului Ministerului Afacerilor Interne care asigură securitatea materialelor premergător depunerii acestora la birourile electorale ierarhic superioare.

Pentru mai multe informații, consultă site-ul AEP: www.roaep.ro

O.U.G. 98/2024 poate fi accesată aici: https://www.roaep.ro/…/uploads/2024/07/OUG-98-2024.pdf

Ai încredere în alegerile tale!

Autoritatea Electorală Permanentă

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.