Acțiunile de verificare a respectării măsurilor sanitare continuă în județul Alba

- Din Judet - decembrie 23, 2020
paris
Distribuie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combatere a prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În această perioadă acţiunile sunt intensificate.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activităţile desfăşurate au participat 208 poliţişti şi poliţişti locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituţii cu atribuţii în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus şi au fost controlate 101 societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 97 de mijloace de transport din care 63 mijloace de transport în comun şi au fost legitimate 1.824 de persoane. De asemenea au fost verificate 137 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane şi alte spaţii de cazare.

Echipele de control au depistat şi sancţionat 114 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală şi o persoană care nu au respectat măsurile privind deplasarea.

De exemplu, cu ocazia unei acţiuni punctuale, organizată în Alba Iulia au fost verificate 139 de mijloace de transport, din care 49 mijloace de transport în comun şi au fost legitimate 372 de persoane. Au fost depistate 27 de persoane care nu respectau regulile de protecţie sanitară.

La Ocna Mureş au fost verificate 12 autovehicule, legitimate 98 de persoane şi depistate 23 persoane care nu respectau regulile de protecţie sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Acţiunile de control vor continua şi vor fi intensificate în această perioadă, la nivelul întregului judeţ, scopul acestora fiind de a limita răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.

Service camioane
Comments are closed.