AJPIS Alba: Subvenții de la bugetul de stat pentru asociații, fundații și culte în 2025

- Actualitate - octombrie 17, 2024
Distribuie

Asociațiile, fundațiile și cultele recunoscute în România pot solicita subvenții de la bugetul de stat pentru anul 2025, conform Legii nr. 34/1998.

Potrivit Agenției Județene pentru Plăți și Insepecție Socială Alba beneficiarii eligibili trebuie să administreze unități de asistență socială în cel puțin două județe sau să aibă beneficiari din două sau mai multe județe, inclusiv București. Este necesar ca solicitantul să fie o persoană juridică română fără scop patrimonial, acreditată ca furnizor de servicii sociale și să dețină licența de funcționare pentru serviciile solicitate.

Data limită pentru depunerea documentației este 30 octombrie 2024, iar solicitările depuse anterior acestei date trebuie să fie actualizate conform noilor reglementări. Cuantumul lunar al subvenției poate ajunge până la 1.000 de lei pentru persoanele asistate în cadrul serviciilor sociale cu cazare, în funcție de tipul serviciului.

Documentația poate fi depusă fie în format scris la agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, fie electronic, pe adresa de e-mail ajpis.alba@mmanpis.ro. Este esențial ca dosarul de solicitare să conțină documentele necesare, inclusiv cererea de solicitare a subvenției și bilanțul contabil.

Service camioane
Comments are closed.