Alba Iulia: Primăria vrea să lase un investitor să construiască blocuri de 35 de metri într-un cartier de case

- Actualitate - iulie 11, 2024
Distribuie

În data de 11 iulie 2024, ora 16.00, la Sediul Primăriei din Alba Iulia, în sala de ședințe de la etajul 2, va avea loc dezbaterea publică asupra documentației de de urbanism faza PUZ, prin care se propune ELABORARE PUZ MODIFICARE STRADA SABIN BALASA, EXTINDERE ZM3 SI REGLEMENTARE ZM2 cu alte cuvinte modificarea PUZ-ul existent din ZM3 și ZM2 în ZM3a și ZM2a, propusă prin Proiectul nr. 179/2022, adică într-o zonă rezidențială, unde, pe partea stângă a străzii se află doar case cu un regim maxim de inalțime de 10 m să se construiască blocuri de 35 m.

Înițiatorii acestui proiect sunt: Ciobotă Virgil Ioan, Goia Dorin Mircea, Goia Maria, Avram Iancu și Avram Emilia, arhitect Mirea Iulian.

Acest proiect este foarte indrăzneț, avand in vedere că se doreste a se face pe suprafată de 1,1 ha blocuri de S+D+P+7E+R (35m înălțime) și S/D+P+3E (20m înălțime).

Locuitorii de pe strada Alcala de Henares s-au opus cu vehemență în ședință publică în momentul în care a fost discutat Proiectul nr. 184/2022, care prevedea de asemenea construcția de blocuri de 8 etaje, dar pe o suprafață de 60 de ha. La fel, și acum, aceștia nu consideră justificabil toate argumentele aduse în Proiectul 179. În acest sens s-a depus o petiție prin care să se respingă acest Proiect și prin care se solicită Primăriei să respecte regimul de înălțime din zonă.

(vom reveni)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.