Alba Iulia: Punctul de vedere al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia privind strămutarea bisericii de lemn de pe str. Ștefan cel Mare

- Administratie - martie 1, 2024
Distribuie

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei ne-a oferit, cu multă solicitudine, punctul de vedere privind strămutarea Bisericii „Adormirea Domnului” (Sfântul Antonie cel Mare) din Alba Iulia (biserica de lemn situată lângă Stația de Salvare).

Așadar:

Întrebare: Care este punctul de vedere al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia în privința strămutării Bisericii „Adormirea Domnului” (Sfântul Antonie cel Mare) din Alba Iulia (biserica de lemn de lângă Ambulanța), aflată la intersecția străzilor Dr. Ioan Rațiu și Ștefan cel Mare?

Răspuns: În privința strămutării bisericii cu hramul „Învierea Domnului” din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” din Alba Iulia, Arhiepiscopia Alba Iuliei ține seama de nevoile spirituale, liturgice, socio-culturale și administrativ-gospodărești ale comunității credincioșilor și, de asemenea, subliniază importanța restaurării și conservării acestui monument istoric printr-o soluție optimă propusă de reprezentanții parohiei și de specialiști/ experți în domeniul protejării patrimoniului cultural național, mobil și imobil, acreditați de Ministerul Culturii.

Întrebare: Cine a solicitat mutarea bisericii în incinta Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”?

Răspuns: Intenția de a strămuta biserica de lemn „Învierea Domnului” în incinta Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” aparține reprezentanților Parohiei Ortodoxe „Sfântul Antonie cel Mare” din Alba Iulia, însă această acțiune reprezintă doar una dintre posibilitățile avute în vedere pentru realizarea unui amplu proiect de restaurare și valorificare a acestui locaș de închinare. În momentul de față, specialiștii în domeniu colaborează cu autoritățile bisericești și civile pentru optima soluție de valorificare a acestei biserici.

Întrebare: Strămutarea bisericii se poate face fără acordul locuitorilor (enoriașii) din zona respectivă?

Răspuns: Strămutarea bisericii se poate face cu acordul credincioșilor parohiei care fac parte din organismele bisericești locale, sub controlul Centrului eparhial.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.
Vrei sa primesti notificari cu cele mai noi stiri? DA NU