Alimentare carduri sociale pe 15 octombrie: 2,6 milioane de români primesc vouchere pentru alimente

- Social - octombrie 14, 2024
Distribuie

Mâine, 15 octombrie, cardurile sociale, cunoscute și sub denumirea de tichete sociale, vor fi alimentate cu o nouă tranșă de vouchere pentru alimente în valoare de 250 de lei.

Anunțul a fost făcut de Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, care a subliniat că peste 2,6 milioane de români vor beneficia de acest sprijin în cadrul programului social „Sprijin pentru România”.

Sprijinul financiar se adresează persoanelor vulnerabile din diverse categorii sociale, inclusiv pensionarilor cu venituri lunare de până la 2.000 de lei, persoanelor cu handicap, familiilor cu cel puțin doi copii, familiilor monoparentale și persoanelor fără adăpost. Tichetele sociale pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, nefiind permise cumpărăturile de băuturi alcoolice sau țigări. Sumele disponibile pe cardurile sociale vor fi valabile timp de 12 luni de la data încărcării.

Este important de menționat că programul „Sprijin pentru România” se va desfășura până în anul 2027, dar, începând din 2025, valoarea voucherelor va fi redusă la 125 de lei.

Card social
Service camioane
Comments are closed.