Am convins instituțiile europene să facă mai multe pentru sănătatea românilor

- Actualitate - iunie 2, 2024
Distribuie

Am convins instituțiile europene să facă mai multe pentru sănătatea românilor. Am crescut fondurile alocate pentru programul european pentru sănătatea EU4Health, în calitate de responsabil al Grupului social-democrat pentru bugetul european anual, și am solicitat accesul egal pentru toți cetățenii europeni la cele mai inovative soluții medicale, punând accent pe depistarea bolii într-un stadiu incipient, precum și îmbunătățirea calității vieții pacienților bolnavi prin tratamente de înaltă calitate.

Am susținut Planul european de combatere a cancerului și am propus un program european pentru combaterea bolilor cardiovasculare solicitând, în calitate de negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene al anului viitor, suplimentarea fondurilor alocate pentru lupta împotriva acestor afecțiuni medicale, precum și crearea unui mecanism comun pentru combaterea acestora.

Împreună cu colegii mei din Partidul Social Democrat și ministrul social-democrat al sănătății, Alexandru Rafila, am demarat construcția a trei spitale regionale, suntem aproape de a finaliza primul spital județean construit de la zero din fonduri europene grație eforturilor administrației social-democrate din Bistrița-Năsăud conduse de președintele Emil Radu Moldovan, și ne propunem realizarea secției de radioterapie la Spitalul Județean din Alba propusă de colegul meu Corneliu Muresan.

Creșterea calității serviciilor medicale rămâne o prioritate. Voi continua să militez pentru implementarea acestor măsuri vitale pentru protejarea sănătății publice și pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România folosind resursele europene.

Victor Negrescu #RespectPentruRomânia

CMF 41240002

Victor Negrescu, europarlameentar PSD

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.