Arnold Klingeis, primul român care preia președinția unei rute culturale europene – Historic Cafes Route în care a fost inclus și Hotelul Transilvania din Cluj!

- Nationale - iulie 1, 2024
Distribuie

Hotelul Transilvania, cel mai vechi hotel cu funcționare neîntreruptă din această parte a Europei, a fost inclus oficial în prestigioasa rută culturală a Consiliului Europei, Historic Cafes Route. Decorarea hotelului cu plăcuța Consiliului Europei a coincis cu un moment istoric: Arnold Klingeis, administratorul Palatului Brukenthal din Avrig, a devenit primul român care preia președinția unei rute culturale europene, Historic Cafes Route.

„Sunt recunoscător celor care au susținut candidatura mea. Prioritatea mandatului meu va fi dezvoltarea turismului cultural. În acest domeniu, România are un potențial imens,” a declarat noul președinte Arnold Klingeis.

Evenimentul desfășurat la Cluj a reunit autorități publice, reprezentanți ai mediului consular din Transilvania, oameni de cultură și antreprenori din România, Moldova, Germania și Israel.

Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István. „Transmit felicitările Consiliului Județean domnului președinte Arnold Klingeis. Este o mare onoare pentru Cluj să găzduiască un asemenea eveniment, care pune în valoare patrimoniul istoric al Transilvaniei,” a spus Vákár István.

Reprezentanta Primăriei Clujului, Karin Hann, a transmis mesajul directorului Direcției de Evenimente Publice, Călin Forna. „Activitatea desfășurată de domnul Arnold Klingeis constituie un motiv de mare sărbătoare și de recunoaștere a valorii patrimoniului cultural al României. Primăria Cluj-Napoca are toată deschiderea pentru viitoare colaborări cu Historic Cafes Route,” au transmis reprezentanții municipalității.

Gabriel Bârtaș, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, a adăugat: „Ministerul Afacerilor Externe urează mult succes primului român care deține președinția Historic Cafes Route și își exprimă susținerea pentru inițiativele care vizează promovarea cooperării în domeniul punerii în valoare a patrimoniului istoric.”

Printre participanți s-au numărat consulul onorific al Kazahstanului, Ștefan Gadola, directorul Muzeului de Artă din Cluj, Lucian Nastasă-Kovacs, directorul Centrului UBB CORE, Leonard Horvath, administratoarea Hotelului Transilvania, Adriana Sava, și alți reprezentanți ai comunității din Transilvania. Adriana Sava a declarat: „Este o mare onoare aderarea noastră la Historic Cafes Route. Este o mare plăcere să fiu gazda investirii noului președinte al acestei rute a cafenelelor de aur și le mulțumesc tuturor invitaților care au participat la această sărbătoare.”

Evenimentul a reunit elemente culturale din toate provinciile istorice ale României, incluzând vinurile Cricova din Basarabia și ginul Măgura Zamfirei din Teleorman. Mediul de afaceri local a fost reprezentat de antreprenori precum Mircea Crăciun, fondatorul EcoGarden Construct.

În cadrul evenimentului, participanții au asistat la o prezentare de modă semnată de creatoarea Diana Gabor, un documentar despre cinematografia inspirată de romanul „Dracula” de Bram Stoker, o prezentare a istoriei cafelei și o dezbatere despre turismul cultural și diplomația economică. Profesorul Paul Bloomfield de la Universitatea Oxford Brookes a subliniat potențialul turistic al Transilvaniei, comparabil cu cel al Toscanei sau Antalyei.

Hotelul Transilvania este cunoscut internațional, fiind menționat în romanul „Dracula” drept locul în care avocatul britanic Jonathan Harker a înnoptat la Cluj.

Historic Cafes Route a reprezentat succesul unui eveniment memorabil în inima Transilvaniei.

The post Arnold Klingeis, primul român care preia președinția unei rute culturale europene – Historic Cafes Route în care a fost inclus și Hotelul Transilvania din Cluj! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.