Bilanțul activităților întreprinse de angajații IPJ Alba cu ocazia scrutinului din județ al alegerilor parlamentare 2020!

- Din Judet - decembrie 7, 2020
alba
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I., angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie, au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Peste 800 de poliţişti, jandarmi, reprezentanţi I.S.U. și alte structuri au asigurat paza şi protecţia a 439 de secţii de votare ce s-au constituit pe raza judeţului Alba.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a avut în responsabilitate 171 de secții de votare, constituite în 145 de locaţii, unde au fost prezenţi 233 de poliţişti, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba a avut în responsabilitate 206 secții de votare dispuse în 189 de locații, unde au fost prezenți 195 de jandarmi, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a participat la misiune cu 203 cadre.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

În teren au fost prezente peste 300 de forțe de ordine care au patrulat și au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale. Alți 75 de polițiști, constituiți în echipe operative au fost pregătiți să intervină la eventualele sesizări.

Misiunea angajaților MAI continuă și în după amiaza zilei de luni, 7 decembrie, până ce toate buletinele de vot și celelalte materiale care rezultă în urma votării vor fi predate către Biroul Electoral Județean.

În județul Alba, alegerile s-au desfășurat fără incidente de ordine publică care să afecteze desfășurarea procesului electoral. În ziua alegerilor, nu a fost înregistrată nicio infracțiune legată de procesul electoral.

Service camioane
Comments are closed.