Campania „FAST 2024 – Fă alegeri sigure pentru tine!” promovează siguranța în rândul elevilor

- Educative - octombrie 28, 2024
Distribuie

În săptămâna 21-25 octombrie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat o serie de activități informativ-preventive în cadrul campaniei „Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția!”. Au fost organizate 21 de întâlniri în unități de învățământ gimnazial și liceal din Alba Iulia, Sebeș, Meteș, Tăuți și Blandiana, la care au participat peste 400 de elevi.

Polițiștii au oferit recomandări referitoare la siguranța personală și la evitarea conflictelor în spațiul școlar, subliniind importanța acestor cunoștințe pentru reducerea riscului de victimizare. Elevii au fost informați despre consecințele consumului de droguri și au fost încurajați să își aleagă grupuri de prieteni cu obiceiuri sănătoase.

În aceeași săptămână, a fost demarat proiectul „FAST 2024 – Fă alegeri sigure pentru tine!”, care include întâlniri cu reprezentanții mai multor școli, inclusiv Colegiul Național „I.M. Clain” și Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”. Scopul acestei etape inițiale este de a prezenta regulamentul proiectului și de a instrui cadrele didactice cu privire la recunoașterea semnelor consumului de droguri, modalitățile de semnalare a incidentelor și direcțiile de acțiune în cazul identificării unor fapte legate de traficul de persoane.

Proiectul se va desfășura între octombrie 2024 și ianuarie 2025 în municipiul Blaj, având ca obiectiv formarea unui comportament preventiv și responsabil în rândul tinerilor. Autoritățile publice și polițiștii vor monitoriza implementarea acestui proiect, care beneficiază de colaborarea între U.A.T. Blaj, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, și alte instituții locale.

Pe parcursul întregului an școlar, polițiștii vor continua să se implice activ în asigurarea unui mediu școlar sigur, dedicat studiului și performanței educaționale.

Service camioane
Comments are closed.