Colegiul Medicilor Stomatologi solicită includerea educației pentru sănătate în programul „Școala Altfel” pentru prevenirea problemelor de sănătate la copii

- Nationale - septembrie 20, 2024
Distribuie

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR), alături de Colegiul Medicilor din România (CMR) și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din România, solicită Ministerului Educației să prioritizeze tema „Sănătatea organismului nostru” în programul „Școala Altfel” din acest an.

Într-o adresă oficială trimisă Ministerului Educației, CMSR subliniază importanța educației pentru sănătate în școli, care joacă un rol esențial în formarea obiceiurilor și atitudinilor sănătoase la copii și adolescenți. Temele propuse, precum nutriția, igiena corporală și orală și un stil de viață sănătos, sunt considerate fundamentale pentru prevenirea unor probleme de sănătate tot mai frecvente, cum ar fi obezitatea și igiena dentară precară.

Președintele CMSR, Florin Lăzărescu, a subliniat că abordarea acestor subiecte de la o vârstă fragedă este esențială pentru promovarea bunăstării pe termen lung, ajutând la prevenirea problemelor de sănătate și formarea unor comunități mai sănătoase.

Potrivit Studiului Național privind starea de sănătate a românilor, publicat de CMSR, doar 50% dintre copii se spală pe dinți de două ori pe zi, iar 66,3% prezintă carii dentare.

Service camioane
Comments are closed.