Cornelia Miclea, directorul Casei de Pensii Alba, convocată de prefectul Nicolae Albu pentru explicații privind plata pensiilor

- Social - octombrie 18, 2024
Distribuie

Astăzi, prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a convocat-o pe Cornelia Miclea, director executiv al Casei Județene de Pensii Alba, la sediul Instituției Prefectului, pentru a analiza un raport detaliat privind situația plăților pensiilor în baza Legii 360/2023.

La întâlnire au participat și secretarul general al Instituției Prefectului, Nelu Fleșer, și șeful de serviciu, Indira Câmpean.

Conform raportului, în prezent sunt plătite 81.474 decizii, iar alte 5.547 decizii urmează a fi emise. Dintre acestea, 1.167 sunt dosare comunitare afectate de probleme tehnice, iar restul prezintă diverse erori. În plus, 3.416 decizii au fost revizuite fie din autosesizarea Casei de Pensii, fie ca urmare a cererilor depuse de beneficiari.

În ceea ce privește cererile pentru plata drepturilor neîncasate, au fost înregistrate 1.349 de solicitări. Directorul Cornelia Miclea a dat asigurări că funcționarii Casei Județene de Pensii depun toate eforturile pentru a soluționa cât mai rapid aceste cazuri, având în vedere complexitatea fiecărui dosar.

Conducerea Instituției Prefectului va monitoriza îndeaproape evoluția situației.

Sursa foto: FB/Instituția Prefectului Județului Alba

Service camioane
Comments are closed.