Credincioșii din Aiud vor avea ocazia să se închine la moaștele Sfântului Vasile cel Mare, aduse la biserica „Sfinții Trei Ierarhi”

- Aiud - octombrie 23, 2024
Distribuie

În perioada 26-27 octombrie 2024, credincioșii din Aiud și din împrejurimi vor putea participa la o serie de manifestări religioase cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la târnosirea bisericii parohiale „Sfinții Trei Ierarhi” din Aiud.

Sâmbătă, 26 octombrie, la ora 19:00, vor începe festivitățile cu prilejul prăznuirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Un moment de mare bucurie va fi aducerea moaștelor Sfântului Vasile cel Mare, care vor fi întâmpinate printr-o procesiune în jurul bisericii. După procesiune, va avea loc slujba privegherii oficiată de un sobor de preoți, acompaniată prin cântări liturgice ale unor studenți teologi, coordonați de părintele Marius Soponaru.

Duminică, 27 octombrie, seria evenimentelor religioase va culmina cu oficierea Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur. Moaștele Sfântului Vasile cel Mare vor rămâne spre închinare până seara, la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Aiud.

Parohia Aiud II, păstorită de părintele protopop Ioan Bogdan și părintele Mihai Ciurtin, a pregătit această sărbătoare pentru a marca și cei 50 de ani de la sfințirea bisericii, prima clădire ortodoxă din Aiud, ridicată după Marea Unire.

Service camioane
Comments are closed.