Cugir: Date actualizate legate de gestionarea situației Covid 19

- Din Judet - februarie 20, 2021
Distribuie

În localitatea Cugir, rata incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este de 1,48 la mia de locuitori. Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cugir, în momentul de faţă la nivelul localităţii sunt 38 de cazuri active, dintre care 24 au fost depistate în săptămâna 12-19 februarie, au transmis, vineri, reprezentanții administrației locale.

Pentru un număr de 63 de cetăţeni s-a dispus măsura carantinării, 46 fiind contacţi direcţi ai persoanelor depistate pozitiv, iar 17 fiind cetăţeni cu domiciliul în Cugir întorşi din ţările cu risc epidemiologic ridicat.

La Spitalul Orăşenesc Cugir au fost recoltate 136 de probe pentru realizarea de teste de identificare a prezenţei virusului SARS Cov 2, iar un număr de 13 pacienţi sunt internaţi pe secţia Covid.

Până în prezent, în cadrul etapei a II-a de imunizare, desfăşurată la centrul de vaccinare amenajat în foaierul Centrului Cultural Cugir, au fost vaccinaţi 1.135 de localnici, dintre care 645 au primit inclusiv rapelul. Practic, la nivelul oraşului au fost administrate 1780 doze de vaccin, dintre care 1590 BioNTech Pfizer (Comirnaty) şi 190 Moderna.

Administraţia publică locală a continuat şi pe parcursul acestei săptămâni dezinfectarea scărilor de bloc în care locuiesc persoanele depistate pozitiv şi cele carantinate.

In cursul zilei de vineri, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a reluat acţiunea de dezinfectare a curţilor instituţiilor de învăţământ, acţiune programată la sfârşitul fiecarei săptămâni de activitate şcolară.

Service camioane
Comments are closed.