Decizie definitivă a Curții Supreme în cazul moștenirii imobilului din Sibiu aparținând familiei președintelui Klaus Iohannis

- Actualitate - septembrie 25, 2024
Distribuie

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat procesul privind spațiul comercial al familiei Iohannis din Sibiu. Prin hotărârea definitivă pronunțată astăzi președintele Klaus Iohannis este obligat să restituie toate sumele încasate drept chirie pentru spațiul comercial situat pe strada Nicolae Bălcescu 29, unde activa Raiffeisen Bank. Această chirie a generat venituri de peste 260.000 de euro pentru familia Iohannis.

Litigiul a fost inițiat de Rodica Baștea, o prietenă a familiei Iohannis din Miami, care a solicitat anularea unui certificat din 2008 prin care statul român era declarat moștenitor legal al imobilului de pe strada Gheorghe Magheru 35. Între 1999 și 2008, casa a fost deținută de Ioan Baștea, soțul lui Rodica, Georgeta Lăzurcă, soacra președintelui, și Carmen Iohannis, soția acestuia.

Rodica Baștea a pierdut toate procesele, inclusiv la Tribunalul Hunedoara și Curtea de Apel Alba, iar decizia finală a fost pronunțată de Înalta Curte. Anterior, ANAF declara că nu poate recupera prejudiciul de la familia prezidențială din cauza litigiilor legate de un alt imobil deținut de aceasta.

Spațiul comercial din Bălcescu 29 a fost în proprietatea familiei prezidențiale între 1999 și 2016 și a generat venituri considerabile, utilizate ulterior de președinte pentru achiziția a trei case suplimentare.

Service camioane
Comments are closed.