Deputatul Alin Ignat: Solicit public miniștrilor Câciu și Bucura Oprescu să emită urgent ordinul comun pentru implementarea tichetului social

- Actualitate - iulie 23, 2024
Distribuie

De peste 3 luni de zile, miniștrii Câciu-PSD și Bucura Oprescu-PSD își bat joc de mamele și nou născuții din familii defavorizate, împiedicându-i să beneficieze de tichetul social de 2000 lei cu care i-au amăgit prin OUG 34/2024.

Măsura de sprijin, aprobată în luna aprilie a acestui an, prevede acordarea unui tichet social în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut din familiile defavorizate, tichet destinat achiziționării de produse de îngrijire pentru cei mici. Condiția este ca nou-născutul să nu fi depășit vârsta de 3 luni, la momentul solicitării.

Pentru ca măsura să poată fi implementată, miniștrii pesediști de la Muncă și Fonduri Europene aveau de elaborat un Ordin comun pentru a stabili procedura, în termen de 30 de zile. Pauză. N-au făcut nimic.

Acum, mii de nou-născuți din familii defavorizate, care au depășit vârsta de 3 luni, sunt în situația de a nu putea beneficia de tichetul social din cauza unor demnitari leneşi care n-au fost în stare să emită un Ordin de ministru la timp și au scos din termen mame și copii care nu au nicio vină.

Solicit public miniștrilor Câciu și Bucura Oprescu să emită urgent ordinul comun pentru implementarea tichetului social și să prevadă acordarea acestuia și nou-născuților care au depășit vârsta de 3 luni în timp ce domniile lor leneveau în birouri.

Am cerut colegilor din Ministerul Muncii și ANPIS să elaboreze cu mare atenție acest ordin și să corecteze nedreptățile create de nepăsarea miniștrilor leneși, altfel răspunderea va fi majoră.

Voi urmări personal evoluția acestei măsuri.

Așa cum mă știți, cu preocupare pentru familiile cu copii din România. Și întotdeauna cu soluții.

Alin Ignat, deputat PNL de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.