„O munca de echipa de 4 ani a dus azi la semnarea contractului in valoare de circa 55 de milioane de euro, pentru realizarea noului spital de cardiologie interventionala și oncologie, din Alba Iulia!
Am lucrat in echipa și am reușit, pentru ca ne pasa de oameni și de sănătatea oamenilor din Alba. Și nu de ieri de azi! Am făcut echipa cu Ion Dumitrel la Consiliul Judetean Alba, instituție care a investit peste 20 de milioane de euro, in timp ce Ministerul Sănătății a alocat in ultimii 30 de ani doar… 1 milion de euro.
Ne vedem de treaba, chiar dacă politruci locali încearcă sa își atribuie merite pe care nu le au. Atât de importanți sunt socialiștii din Alba ca nici măcar nu au fost invitați la eveniment. Așa cum au procedat și cu investiția de la Sebes, alt moment important din viața județului in care nu au fost invitați. Poate ca vor învața și ei diferența intre fapte și vorbe!
Noul spital la care am lucrat cu Diana Marza înseamnă ca nu vom mai fi obligați sa trimitem la Cluj sau Tg Mures circa 300 de pacienți cu accident vascular sau vom putea ajuta acasa bolnavii oncologici. Va promitem ca nu ne oprim aici și vom lucra serios, in echipa, pentru sănătatea oamenilor din Alba!
#luptpentrualba”.
Florin Roman, deputat PNL de Alba
Conform Consiliului Județean Alba:
„În noua secţie a SJU Alba Iulia, cu o suprafaţă totală de 6.634,51 metri pătrați, ce va fi interconectată cu celelalte compartimente medicale, pacienţii care necesită tratament, îngrijire și investigații medicale în sfera oncologiei vor beneficia de 90 de paturi în regim de spitalizare continuă și 31 de locuri de spitalizare de zi. Secţia de radioterapie, cu 25 de paturi, oferă servicii necesare tratamentului impus de afecţiunile specifice patologiei oncologice, compartimentul hematologie pune la dispoziţie 10 paturi, iar în secţia de îngrijiri paliative pot fi internaţi 25 de pacienţi. În aceste secţii, saloane vor fi ultramoderne, cu echipamente şi dotări de ultimă generaţie, care să le asigure pacienţilor cele mai bune condiţii de cazare şi tratament. Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare vor putea beneficia de servicii de specialitate în cadrul compartimentului de cardiologie intervențională.
Pentru că timpul poate fi duşman sau aliat în cazurile grave, care necesită o mare viteză de reacţie, asigurăm prin realizarea unui heliport transportul urgenţelor medicale.
Proiectul este finanțat cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având o valoare totală de 277.024.344,58 lei (inclusiv TVA), din care suma de 11.650.964,43 reprezintă cofinanțare din bugetul Consiliului Județean Alba. Sunt finanțate, pe lângă construcția propriu-zisă, inclusiv echipamente și aparaturi medicale necesare desfășurării actului medical.
Cel mai important este însă faptul că noi nu ne rezumăm la a construi clădiri! Noi oferin locuitorilor judeţului Alba servicii medicale la cele mai înalte standarde, în condiţii de confort şi siguranţă şi, mai ales, avem medici de excepţie, profesionişti cu experienţă, oameni care pot şi vor să ajute alţi oameni”.
Citește și: