Dragoș Crișan, primarul ales al municipiului Aiud, în vizită la Hoghilag, pentru a vedea de unde vine succesul acestei comune sibiene

- Actualitate - august 4, 2024
Distribuie

Am acceptat cu deosebită plăcere invitația domnului primar Nicolae Lazăr pentru a petrece două zile într-o zonă de poveste – la Comuna Hoghilag, Sibiu, pe tărâmul tuberozelor.

Recunosc că am avut curiozitatea să văd cum a reușit o comună mică să construiască un adevărat brand turistic și cultural în jurul acestor flori și să atragă, în fiecare an, zeci de mii de turiști. An de an, la Hoghilag, vin zeci de mii de oameni, din țară și din străinătate, pentru a vizita grădinile de tuberoze și pentru a se bucura de ospitalitatea locală.

În aceste zile, întreaga comunitate e implicată în Sărbătoarea Tuberozelor, un eveniment care atrage de 10 ori mai mulți oameni decât populația comunei Hoghilag.

Și autoritățile locale nu s-au oprit aici – au documentat cultivarea tuberozelor și au depus dosarul la Comisia Europeană pentru ca această floare să primească indicație geografică protejată.

Ar putea fi a treia floare protejată la nivel european.

Nu trebuie să ne fie rușine să ne inspirăm din aceste exemple de succes din România, ci trebuie să învățăm din modul în care aceste comunități mici și-au valorificat patrimoniul local și tradițiile pentru dezvoltarea turismului.

Îmi doresc să valorificăm și la Aiud potențialul turistic, cu accent pe istorie, patrimoniul cultural, dar și pe tradiția cultivării trandafirilor și pe producția vinurilor. Cu o viziune clară, colaborând cu producătorii locali și organizând evenimente culturale de calitate putem atrage atenția turiștilor.

E multă muncă, dar succesul unor comunități mici, cum e Hoghilagul, ne dă speranțe că nimic nu e imposibil.

Dragoș Crișan, primarul ales al Municipiului Aiud

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.