Elevă a colegiului militar albaiulian născută chiar de Ziua Naţională

- Evenimente - decembrie 1, 2020
Distribuie

Eleva sergent Ștefania Corcheș, din clasa a XII-a a Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia, este din Câmpeni şi s-a născut pe 1 decembrie, zi în care toți românii sărbătoresc Ziua Națională a României.

Pentru Ștefania, ziua de 1 decembrie are dublă semnificație. Este ziua în care își aniversează ziua de naștere și ziua în care îşi sărbătoreşte patria, iar de patru ani, de când îmbracă uniforma de elev militar, patriotismul a căpătat noi valenţe.

„A mai trecut un an de când suntem români. Astăzi a venit din nou vremea să ne spunem: La mulţi ani! Ziua de 1 decembrie are o dublă semnificaţie pentru mine: este Ziua Naţională a României şi totodată aniversarea zilei mele de naştere.

Hotărârea de a deveni elev al acestui liceu este legată tot de data de 1 decembrie, când părinţii mei au hotărât să îmi aniverseze altfel ziua de naştere şi să îmi insufle patriotismul. În clasa a V-a am participat la Parada Militară din Alba Iulia, dedicată Zilei Naţionale a României, unde am fost impresionată de atitudinea, carisma şi uniformele elevilor militari. Patru ani mai târziu, visul meu a devenit realitate. Aniversările mele de când sunt elevă la colegiul militar albaiulian au fost pline de emoţie şi momente de neuitat, deoarece le-am petrecut cu a doua mea familie, cea a „LM-iştilor”. Din păcate, aniversarea de anul acesta îmi va fi umbrită de lipsa lor, dar am convingerea că ne vom revedea curând.

Cu prilejul Zilei Naţionale a României doresc tuturor românilor cele mai câlduroase felicitări şi urări de sănătate, bunăstare şi succes! La mulţi ani!”, a transmis Ştefania Corcheş.

Service camioane
Comments are closed.