Expoziție de Tezaur Medieval și Obiecte din Epoca Romană la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

- Culture - octombrie 17, 2024
Distribuie

Vineri, 18 octombrie, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va găzdui o expoziție dedicată monedelor de tezaur medieval și obiectelor din epoca romană, descoperite la Turda. Expoziția, parte a unui proiect cultural realizat de Muzeul de Istorie Turda și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), marchează un deceniu de activitate arheologică a specialiștilor turdeni.

Deschiderea expoziției „De la Potaissa la Turda. Perspective contemporane în arheologia urbană” va avea loc la ora 13:00. Evenimentul va aduce în prim-plan cercetări arheologice de mare valoare, evidențiind artefacte semnificative din perioada romană și medievală.

Printre exponate se numără obiecte de echipament militar și uz casnic, accesorii specifice Daciei Romane, un depozit monetar și piese funerare și votive. De asemenea, vizitatorii vor putea admira un tezaur din 397 de monede medievale, datate în prima jumătate a secolului al XIV-lea, oferind o perspectivă fascinantă asupra istoriei Turzii.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul de Istorie Turda și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Service camioane
Comments are closed.