Florin Roman: Județul Alba, locul 9 pe țară la PIB-ul pe cap de locuitor

- Actualitate - iulie 21, 2024
Distribuie

Județul Alba, unul nici mare, nici unul mic, este pe drumul cel bun, ocupând locul 9 la PIB-ul pe cap de locuitor. Și pe locul 5 la nivel național ca potențial de creștere economică. Suntem unul din puținele județe care cresc economic rapid, dar și exportă mai mult, decât importă, având o balanță comercială pozitivă.

O simplă analiză ne arată cu județe conduse de administrații liberale, Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Ilfov sau care au fost administrate de liberali, Prahova sau Timiș, nu sunt doar orașe sau județe care arată bine, ci în care se trăiește și cel mai bine.

Alba a devenit clar o capitală a industriei automotive și a mecatronicii, prin Mercedes și Bosch, capitala porțelanului, dar și lider de piață în industria cărnii de pasăre, prin Transavia, lider al vinului prin Jidvei, lider al laptelui prin Albalact, sau al pavajelor prin Elis și Florea Grup. Devenim numărul 1 în ingrediente și nuca, avem fabrici de construcții, fabrici de mobilă și cherestea, practic o industrie în continuă dezvoltare. Și vom avea și o nouă megainvestitie în Alba, privata sută la sută, probabil cea mai importantă din țară, cu capital romanesc! Și agricultura merge bine!

Mai trebuie lucrat încă la salarii, dar important este ca trendul este crescător și practic devenim un județ în plină dezvoltare.

Dezvoltarea județului Alba este determinată de doi factori importanți: autostrada Sebes-Turda, ca factor de mobilitate rapidă, dar și pregătirea a peste 15.000 de tineri ca forță de muncă calificată, gândite de administrații liberale cu viziune.

Dumnezeu să binecuvânteze Alba!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.