Începând de astăzi, elevii care au terminat clasa a VIII-a, pot alege să învețe o meserie de viitor la Școala Profesională Germană Alba (SPGA) unde în cei 3 ani de studiu, teoria va fi pusă în practică la operatorii economici parteneri (IPEC S.A., Saturn S.A., Solina, STC & STA). Cererile de înscriere pot fi depuse în perioada 5-8 iulie 2021.
Școala Profesională Germană Alba
Școala Profesională Germană Alba a fost înființată în anul 2013 având ca scop susținerea dezvoltării economice a județului nostru prin pregătirea profesională a tinerilor pentru piața de muncă.
Prima promoție a numărat 46 de elevi, iar acum, în anul școlar 2020-2021, 236 de elevi au ales să urmeze cursurile la SPGA care funcționează într-o clădire a Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia.
Creșterea nevoii forței de muncă este una constantă, fapt care este atestat de faptul că, de la an la an, numărul solicitărilor de locuri la SPGA din partea partenerilor economici este tot mai mare.
Aici, se folosesc metode moderne de învățare, iar perioada de practică se desfășoară în cadrul unor companii de renume din județul Alba care aparțin partenerilor economici SPGA: IPEC S.A, Saturn S.A., Solina, STC & STA.
Oferta Educațională
Pentru anul școlar 2021-2022 sunt disponibile următoarele locuri:
- 38 electromecanici
- 14 operatori la mașini cu comandă numerică (CNC)
- 14 modelieri
Calendarul de înscrieri
Înscrierile se fac la sediul Școlii Profesionale Germana Alba Iulia, bulevardul Tudor Vladimirescu, numărul 143, în incinta Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia. Apasă aici pentru mai multe informații sau sună la numărul de telefon 0258 816 065.
Care sunt avantajele celor care urmează cursurile la SPGA?
Școala Profesională Germană Alba oferă o serie de avantaje (link pagina de inscrieri spga.ro) celor care aleg să-i urmeze cursurile:
- Pregătește elevii pentru piața de muncă prin adoptarea unui mod de învățare bazat atât pe teorie, cât și pe practică care împreună le dezvoltă armonios abilitățile profesionale ;
- Oferă o bursă lunară de 400 de lei care are scopul de a încuraja elevii să-și gestioneze eficient resursele financiare;
- Pune la dispoziție săli renovate și laboratoare dotate cu echipamente moderne care facilitează procesul de învățare;
- Finalizarea celor 3 ani de studiu aduce oportunitatea elevilor de a se angaja la agenții economici parteneri unde să se bucure de un loc de muncă stabil;
- Studiile pot fi continuate pentru a obține diploma de bacalaureat.
De asemenea, există și posibilitatea de a dezvolta stagii de pregătire practică în străinătate prin programele Erasmus pe care le implementează SPGA.
La învățământul dual se pot înscrie și elevii absolvenți ai învățământului obligatoriu cu vârsta sub 26 de ani.
Fii la curent cu toate informațiile utile despre perioada de înscrieri în învățământul dual și urmărește pagina SPGA de pe Facebook. O găsești dacă apeși aici.