Întâlnire de lucru a experților în domeniul siguranței alimentare, organizată în Alba  

- Actualitate - septembrie 6, 2024
Distribuie

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba au desfășurat, o întâlnire regională de lucru. Aceasta a avut loc în perioada 4-5 septembrie, tema siguranței alimentelor de origine nonanimală.

Experții în domeniul siguranței alimentare s-au întâlnit la Alba

La eveniment au participat reprezentanți din cadrul ANSVSA, inspectori de la mai multe DSVSA-uri județene. Au fost prezenți experți în domeniul siguranței alimentare din 8 județe. Aceste sunt: Alba, Cluj, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin și Sibiu

Discuțiile s-au concentrat pe aplicarea cerințelor de igienă și a procedurilor bazate pe principiile HACCP. De asemenea, s-a discutat despre controlul microbiologic al produselor nonanimale, gestionarea toxiinfecțiilor alimentare și monitorizarea unităților care procesează astfel de produse. Totodată, a fost subliniată importanța îmbunătățirii activităților de control oficial. S-a abordat și de necesitatea adaptării legislației, acolo unde este necesar.

Întâlnirea a inclus și o vizită la o unitate de procesare a legumelor și fructelor din județ. Acolo unde au fost observate bune practici privind respectarea cerințelor de igienă.

Această reuniune a contribuit la întărirea colaborării între județe și la dezvoltarea unor soluții eficiente în domeniul siguranței alimentelor de origine nonanimală.

Service camioane
Comments are closed.
Vrei sa primesti notificari cu cele mai noi stiri? DA NU