Mesaj al Ministrului Educației, Ligia Deca, pentru Absolvenții de Liceu care Încep Probele Scrise de Bacalaureat

- Nationale - iulie 1, 2024
Distribuie

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis un mesaj de încurajare pentru cei peste 134.000 de absolvenți de liceu care încep azi probele scrise ale examenului de Bacalaureat. În postarea de duminică de pe Facebook, ministrul le-a urat succes candidaților și le-a subliniat importanța relaxării și încrederii în propriile cunoștințe.

„Am încredere că veți reuși să valorificați tot ceea ce știți și sunt convinsă că tot efortul vostru se va vedea în rezultate. Vă îndemn să petreceți această zi făcând ceea ce vă relaxează și odihnindu-vă”, a scris Ligia Deca.

Ministrul le-a atras atenția candidaților să nu se lase influențați de informațiile de pe internet referitoare la subiectele posibile, avertizând asupra riscului de a fi induși în eroare de eventuale tentative de înșelătorie.

„Nu vă lăsați influențați de ceea ce vedeți pe internet când vine vorba despre subiecte posibile. Și nu uitați că aceasta este doar o etapă. Cred în potențialul vostru și sunt convinsă că veți fi iubiți și sprijiniți de cei dragi, indiferent de rezultat”, a continuat Deca.

În mesajul său, Ligia Deca a avut câteva cuvinte și pentru părinți și profesori, mulțumindu-le pentru sprijinul oferit elevilor și pentru efortul de a asigura condiții optime desfășurării examenului.

„Dragi părinți, vă înțeleg emoțiile și vă sunt alături, așa cum dumneavoastră sunteți alături de propriii copii! Mulțumesc tuturor cadrelor didactice care fac ca acest examen să se desfășoare în bune condiții! Mult succes tuturor!”.

Probele scrise de Bacalaureat 2024 încep luni, 1 iulie. Absolvenții trebuie să intre în sălile de examen supravegheate video până la ora 8:30 cel târziu, fiecare probă începând la ora 9, după distribuirea subiectelor din plicurile sigilate. Marți, 2 iulie, se va desfășura proba la Matematică sau Istorie, iar joi, 4 iulie, proba la alegere, în funcție de profil.

Candidații trebuie să aibă la ei actul de identitate pentru a putea fi legitimați începând cu ora 8:30, când ușile sălilor de examen se închid și rămân cu profesorii asistenți pentru instructajul referitor la desfășurarea probei. Timpul de redactare a subiectelor este de 180 de minute, calculat imediat după distribuirea subiectelor către candidați.

The post Mesaj al Ministrului Educației, Ligia Deca, pentru Absolvenții de Liceu care Încep Probele Scrise de Bacalaureat first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.