Mesajul primarului Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, cu prilejul Zilei Naționale a României

- Evenimente - decembrie 1, 2020
Distribuie

La Sebeș, sărbătorim România. Cu distincţie, cu respect pentru tradiții, cu drag de locurile natale și de oamenii care dau valoare şi căldură acestui eveniment sfânt: „Ziua Națională a României”!

În acest an, sărbătoarea o simțim mai mult în suflet, o regăsim în paginile cărților, în colecțiile muzeelor, cu speranța că vom duce mai departe istoria și identitatea noastră națională. Să prețuim ceea ce are Sebeșul mai bun: oamenii, valorile locale, patrimoniul cultural, dezvoltarea economică. Trecutul se întâlnește cu prezentul, într-un oraș care aniversează 775 de ani de la prima atestare documentară.

Cu mândrie ne amintim că și sebeşenii au pus „temeiurile unui alt Timp”, cum scria Lucian Blaga, au avut o contribuţie esențială la înfăptuirea României Mari, prin cele 2.422 de adeziuni, prin a doua delegație ca mărime la Marea Adunare Națională, prin „Imnul Unirii” compus de sebeșeanul Ion Băilă.

         Așa cum îmi place să spun, Sebeșul trăiește prin oamenii săi. Sufletul României trăiește prin oamenii săi. Eu sunt onorat să scriem împreună povestea orașului nostru, cu încredere în România de mâine.

La mulți ani, Sebeș!

La mulți ani, România!

Primarul Municipiului Sebeș,

Dorin Nistor

Service camioane
Comments are closed.