Mihai Eminescu, omagiat în două rânduri pe Aleea Scriitorilor

- Din Judet - ianuarie 16, 2023
Distribuie

15 ianuarie 2023. Două evenimente distincte, două grupuri diferite, două aniversări Eminescu pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, o zi care de câțiva ani înseamnă și Ziua Culturii Naționale.

Primul moment festiv (foto 2) a început la ora 12.00 cu depuneri de flori, câteva alocuțiuni. Prezenți reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Prefectura Alba, Consiliul Județean Alba, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia.

Al doilea moment festiv (foto 1), ora 13.00. Alte depuneri, alte alocuțiuni, mai consistente. Personalitatea lui Eminescu este prezentată pe larg, cu aspecte din viața sa, cu prezența sa la Blaj, Alba Iulia și Bucerdea Grânoasă.

Prezenți: Despărțământul ASTRA „Eugen Hulea” Adin Alba Iulia, Cercul „Mihai Eminescu” din cadrul Despărțământului, Fundația „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea și Integritatea României”, Primăria Alba Iulia, alte asociații și organizații, copii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Liceul cu Program Sportiv.

Până la urmă, chiar cu două momente festive distincte, a fost o zi caldă, plăcută, cu soare și poezie… totul în numele celui mare mare poet român.

Service camioane
Comments are closed.