Ministerul Educației a publicat calendarul Evaluării Naționale pentru anul 2025, destinat elevilor de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a

- Educative - septembrie 18, 2024
Distribuie

Testările pentru Evaluarea Națională vor avea loc în luna mai 2025 și vor include evaluări esențiale pentru măsurarea competențelor elevilor.

Pentru elevii de clasa a II-a, testele se vor desfășura între 13 și 16 mai, cu o durată de 45 de minute fiecare. Testele vor acoperi limbile română și maternă, matematică și explorarea mediului.

Elevii de clasa a IV-a vor susține testele în perioada 20-22 mai, cu o durată de 60 de minute pentru fiecare test. Evaluările vor include Limba română, Matematică, Științe ale naturii și Limba maternă.

Pentru clasa a VI-a, testele se vor desfășura între 27 și 29 mai, având o durată de 60 de minute fiecare. Elevii vor fi evaluați la Limba română, Matematică și Științe ale naturii, precum și Limba maternă.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că rezultatele vor fi exprimate sub formă de punctaje și nu vor fi afișate public. Totuși, elevii pot solicita conversia punctajelor în calificative sau note, care vor fi trecute în catalog.

Pe baza rezultatelor, profesorii vor elabora planuri individuale de învățare, iar elevii și părinții vor fi informați despre progresul competențelor evaluate.

Service camioane
Comments are closed.