Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: Șoseaua de pe Valea Oltului se închide circulației pe timpul zilei între 8 iulie și 9 august

- Actualitate - iulie 4, 2024
Distribuie

Miercuri, 3 iulie, ministrul Transporturilor a anunţat închiderea circulaţiei pe Valea Oltului, pentru lucrări la autostrada Sibiu-Piteşti. El a afirmat că între 8 iulie şi 9 august, se închide circulaţia pe perioada zilei (între orele 06.00-20.00), iar pe perioada nopţii se va redeschide, urmând a avea rute alternative, care vor fi anunţate din timp. (sursa foto: Turnul Sfatului)

Sorin Grindeanu: „Între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei, pe perioada nopţii se va redeschide traficul. Pe perioada zilei, vom avea rute alternative, le vom transmite din timp. Eu cred că este singura soluţie. Am cerut şi eu şi colegii de la CNAIR companiei care desfăşoară aceste lucrări să aibă mobilizare mare şi să finalizeze aceste lucrări în această lună şi să ne folosim de aceste 30 sau 31 de zile la maxim, pentru a avea un progres major pe acel tronson. (…) Mă aştept la cunoscători care vor critica acest lucru, nu există altă variantă. Am încercat să găsim alte variante, vorbim de înălţimi foarte înalte, care ajung până la 70 de metri unde trebuie a fi tăiaţi aceşti arboi care riscă să ajungă pe carosabil şi să pună în pericol siguranţa circulaţiei. Repet, vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”.

Reprezentanții ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism) au criticat decizia ministrului Grindeanu, spunând că aceasta va afecta activitatea turistică în plin sezon estival. Reprezentanții ANAT au spus că decizia trebuia anunțată cu cel puțin 6 luni înainte, iar perioada cea mai bună ar fi fost octombrie, când activitatea turistică este redusă.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.