Norvegia suspendă acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

- Externe - septembrie 27, 2024
Distribuie

Guvernul norvegian a anunțat că va pune capăt, cu efect imediat, acordării automate de azil pentru toți ucrainenii care sosesc în țară. Această decizie înseamnă că dosarele celor veniți din regiunile vestice ale Ucrainei, considerate sigure datorită distanței de linia frontului, vor fi evaluate individual.

După invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, Norvegia a oferit „protecție colectivă” refugiaților ucraineni, facilitându-le obținerea automată a azilului. În ultimii doi ani și jumătate, țara a primit aproximativ 85.000 de refugiați ucraineni, depășind astfel numărul acestora înregistrat în alte țări nordice.

Guvernul a explicat că noul sistem de procesare individuală a cererilor de azil va viza locuitorii din șase regiuni occidentale ale Ucrainei considerate sigure: Liov, Volînia, Transcarpatia, Ivano-Frankivsk, Ternopil și Rivne. Această măsură a fost justificată de impactul asupra locuințelor, serviciilor de sănătate și unităților de învățământ din anumite municipalități, cauzat de afluxul de refugiați.

De asemenea, autoritățile au subliniat că o proporție tot mai mare a refugiaților ucraineni este formată din bărbați, mulți dintre ei fiind înrolați în armata ucraineană pentru a face față ofensivei ruse.

Service camioane
Comments are closed.