Palatul Principilor și Poarta a III-a a Cetății din Alba Iulia, iluminate în roz și bleu în memoria copiilor deveniți îngeri

- Alba Iulia - octombrie 14, 2024
Distribuie

Alba Iulia, 14 octombrie 2024 – Mâine seară, 15 octombrie 2024, Palatul Principilor Transilvaniei și Poarta a III-a a Cetății din Alba Iulia vor fi iluminate în culorile roz și bleu, începând cu ora 18:00, în semn de solidaritate cu părinții care au pierdut copii în timpul sarcinii, la naștere sau până la vârsta de 18 ani.

Evenimentul marchează Ziua Părinților de Îngeri, o inițiativă națională dedicată comemorării copiilor decedați, instituită prin Legea 186/2024.

Acțiunea face parte din proiectul „Mame cu brațele goale”, ce aduce în atenția publicului pierderile de sarcină și doliul asociat acestora, o temă sensibilă și adesea evitată. Iluminarea celor două obiective emblematice din Alba Iulia vine ca un gest de empatie și compasiune pentru familiile afectate de astfel de tragedii.

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat: „Este mai mult decât o proiecție de culori. Este un semn sincer de respect și suport pentru părinții care au trecut prin astfel de tragedii.”

Proiectul „Mame cu brațele goale”, inițiat în 2021 de Asociația Sinaptica, sprijină mamele prin grupuri de suport, dezbateri și acțiuni de conștientizare a comunității. România s-a alăturat recent altor țări precum Marea Britanie, Canada și SUA în marcarea acestei zile.

Service camioane
Comments are closed.