Peste 100 de companii au semnat Pactul UE pentru Inteligență Artificială

- Actualitate - septembrie 25, 2024
Distribuie

Comisia Europeană a anunțat că peste 100 de companii, inclusiv corporații multinaționale și IMM-uri europene, au semnat Pactul UE pentru Inteligență Artificială (AI).

Acest pact vizează angajamente voluntare pentru aplicarea anticipată a principiilor Regulamentului privind AI, înainte ca acesta să intre complet în vigoare. Legea AI, adoptată în august 2024, va deveni pe deplin aplicabilă în următorii doi ani.

Printre semnatari se numără companii din domenii precum IT, telecomunicații, sănătate, transporturi și aeronautică. Pactul încurajează companiile să implementeze strategii responsabile pentru utilizarea AI, să identifice sistemele cu risc ridicat și să promoveze educația și conștientizarea etică în rândul angajaților.

În plus, peste jumătate dintre companiile participante și-au asumat măsuri suplimentare, cum ar fi asigurarea supravegherii umane a sistemelor de AI, reducerea riscurilor și etichetarea transparentă a conținutului generat de AI, cum ar fi deepfake-urile.

Legea privind AI va fi aplicată treptat, cu interdicții care intră în vigoare în termen de șase luni, iar normele de reglementare complete vor deveni obligatorii în decurs de doi ani.

Service camioane
Comments are closed.