Pregătirea Examenelor Naționale la nivelul județului Alba

- Abrud - mai 28, 2024
Distribuie

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei de Dialog Social a județului Alba, prefectul Nicolae Albu a solicitat prezentarea stadiul pregătirii apropiatelor examene naționale – Evaluare Națională și Bacalaureat 2024.

La nivelul județului Alba, pentru desfășurarea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național sesiunea iunie-iulie 2024, au fost constituite următoarele centre:

-centre de examen și 3 subcomisii pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat;
-centru zonal de evaluare – Colegiul Național ,,Horea,Cloșca și Crișan” Alba Iulia cu subcomisia de la Liceul Tehnologic ,,Alexandru Domșa” Alba Iulia.

Totalul elevilor, arondați centrelor, care vor susține examenul de Bacalaureat 2024 este de 2.609.

Având în vedere Procedura Ministerului Educației nr.31816/25.10.2023 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale: evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și examenul național de bacalaureat – sesiunea 2024 , în baza solicitărilor și a analizei documentelor anexate, Comisia Națională de Bacalaureat a aprobat cererea de susţinere a probelor de examen la bacalaureat în condiţii speciale de către 9 elevi.

Pentru desfășurarea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională 2024, au fost constituite următoarele centre:

-centre de examen pentru probele scrise ale examenului de Evaluare Națională;
-centre zonale de evaluare – Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Alba Iulia și Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia.

Totalul elevilor, arondați centrelor, care vor susține examenul de Evaluare Națională 2024 este de 2710.
Având în vedere Procedura Ministerului Educației nr.31816/25.10.2023 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale: evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și examenul național de bacalaureat – sesiunea 2024, în baza solicitărilor și a analizei documentelor anexate, Comisia Județeană de Evaluare Națională a aprobat cererea de susţinere a probelor de examen la evaluarea națională în condiţii speciale de către 25 elevi.

La nivelul județului Alba, coordonarea organizării și desfășurării Examenelor Naționale în anul școlar 2023-2024, se realizează de către Comisiile județene de Bacalaureat/Evaluare Națională, care au fost numite prin decizia inspectorului școlar general.

Toate unitățile de învățământ desemnate centre de examen pentru susținerea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale și Bacalaureat au asigurate condițiile necesare organizării si desfășurării probelor de examen, conform legislației în vigoare.

În perioada imediat următoare se va asigura dotarea centrelor de examen cu tipizate (bacalaureat), consumabile şi logistica necesară pentru buna desfăşurare a examenului şi a evaluării: copiatoare în stare de funcţionare, care să permită multiplicarea subiectelor de examen pentru fiecare candidat, calculatoare/laptopuri și scannere pentru scanarea lucrărilor scrise și încărcarea lor pe platforma destinată evaluării digitalizate.

Prefectul Nicolae Albu a solicitat reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Alba să întreprindă măsurile necesare, astfel încât sesiunile de examinare să se desfășoare în condiții optime. Astfel, Comisiile județene de organizare și desfășurare se vor adresa în scris autorităţilor judeţene de sănătate, pentru a asigura prezenţa personalului medical în fiecare centru în care se susţin probe în cadrul examenului de bacalaureat, precum și operatorilor de energie electrică, operatorilor de cablu, operatorilor de telefonie etc., în scopul asigurării condiţiilor corespunzătoare pentru desfăşurarea examenelor.

De asemenea, se vor transmite solicitări către structurile Ministerului Afacerilor Interne din județ, IPJ şi IJJ, respectiv primăriilor pentru a asigura prezenţa poliţiştilor locali la sediul centrelor de examen.

Totodată, inspectorii școlari din cadrul ISJ Alba, vor fi prezenți în fiecare centru de examen și vor monitoriza organizarea și desfășurarea în bune condiții a tuturor probelor de examen.

Prefectura Județului Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.