Prețurile gazelor în Europa au înregistrat o creștere din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

- Nationale - octombrie 22, 2024
Distribuie

Prețurile gazelor naturale pe piața europeană au înregistrat o creștere semnificativă luni, în contextul intensificării tensiunilor din Orientul Mijlociu, potrivit Bloomberg.

La hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, referința europeană pentru prețurile gazelor, cotațiile futures au crescut cu 1,3%, ajungând la 39,71 euro pe Megawatt-oră (MWh).

Această volatilitate pe piață este alimentată și de creșterea cotațiilor petrolului, traderii fiind îngrijorați de posibilele implicații ale conflictului dintre Israel și Iran, care ar putea extinde instabilitatea regională și afecta livrările de combustibili.

În ultimele săptămâni, incertitudinile geopolitice au dus la fluctuații de prețuri, subliniind vulnerabilitatea Europei în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze naturale.

Cererea de combustibili pentru încălzire a crescut, în special din cauza temperaturilor scăzute din regiune.

Riscurile sunt amplificate de posibila închidere a Strâmtorii Ormuz, un punct crucial pentru livrările de gaze naturale lichefiate (GNL) și țiței din Golful Persic.

The post Prețurile gazelor în Europa au înregistrat o creștere din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.