Primăria Alba Iulia: Licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru proiectul CRESCENDO

- Actualitate - iulie 25, 2024
Distribuie

CRESCENDO – „Consorțiul regional pentru suport în carieră, educație non formală, duală și tehnologică Alba” este cel mai ambițios proiect și cea mai mare investiție derulată de Municipiul Alba Iulia până în prezent, cu o valoare estimată de peste 21 milioane de euro. Acest proiect prevede construirea unui campus pentru învățământ profesional dual, prietenos cu mediul înconjurător, care urmează să fie alcătuit din două clădiri noi, o parcare subterană, o pasarelă pietonală de legătură şi amenajarea parcelei aferente investiţiei, precum și echiparea și dotarea acestora.

Prin CRESCENDO construim nu pentru acum, nici pentru anul viitor, ci pentru multe generații la rând, care vor veni și vor găsi aici absolut tot ce au nevoie pentru a învăța în cel mai practic mod posibil, la Alba Iulia. Campusul de învățământ dual din județul Alba reprezintă o investiție strategică în capitalul uman și în viitorul economic al regiunii, având potențialul de a transforma peisajul educațional și economic al municipiului Alba Iulia, al județului Alba, dar și al regiunii Centru, asigurându-le tinerilor competențele necesare pentru a excela într-o economie globalizată și în continuă schimbare.

Primăria Alba Iulia, ca lider de parteneriat și cea care a pus la dispoziție terenul necesar construirii viitorului campus, are ca parteneri în acest proiect Consiliul Județean Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Extensia Alba Iulia, Liceul tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Colegiul tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Liceul tehnologic Sebeș și Liceul tehnologic „I.D. Lăzărescu” Cugir. Partenerii privați ai proiectului sunt: SC Larry&Cory Vermessungen SRL, IPEC S.A., Compania Națională Romarm SA București – Filiala Societatea Uzina Mecanică Cugir SA și Nova Grup SRL, Bosch Automotive și Elis Pavaje SRL.

Invităm toate companiile interesate să participe la licitația lansată pentru acest proiect de referință. Acesta este un moment deosebit de important pentru comunitatea noastră, iar implicarea și sprijinul vostru sunt esențiale pentru succesul acestui proiect ambițios.

Haideți să construim împreună viitorul educației!

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.