Programul Rabla Plus pentru persoane juridice, primării şi instituţii publice începe astăzi, 22 iulie

- Nationale - iulie 22, 2024
Distribuie

Programul Rabla Plus, destinat persoanelor juridice, primăriilor și instituțiilor publice, demarează astăzi, 22 iulie. Sumele alocate pentru etapa a doua de înscrieri, desfășurată în perioada 22 iulie – 18 august 2024, sunt următoarele: persoane juridice – 240 de milioane de lei și Unități Administrativ-Teritoriale (UAT) și instituțiile publice – 120 de milioane de lei.

Înscrierile se realizează prin încărcarea în aplicația informatică a documentelor necesare, în limita sumelor alocate, conform economedia.ro.

Programul „Rabla Plus” va avea și o a treia sesiune de înscriere, programată astfel: pentru persoane juridice și UAT, în perioada 19 august – 19 septembrie 2024, cu bugete de 100 de milioane de lei pentru fiecare categorie de solicitanți. De asemenea, pentru persoane fizice vor fi alocate 100 de milioane de lei în perioada 19 august – 25 noiembrie 2024.

În cadrul Programului Rabla Plus, solicitanții beneficiază de ecotichet la achiziționarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puțin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de:

  • 25.500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, cu excepția motocicletelor;
  • 13.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 grame CO2/km în sistem WLTP;
  • 13.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.

Ecotichetul se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depășește suma de 70.000 euro, cu TVA inclusă.

Instituțiile publice și UAT beneficiază de un ecotichet în cuantum de 120.000 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare o mașină uzată.

The post Programul Rabla Plus pentru persoane juridice, primării şi instituţii publice începe astăzi, 22 iulie first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.