La finalul lunii ianuarie-început de februarie, organizațiile locale ale PSD din comune, orașe și municipii au depus peste 30 de petiții pentru realizarea unor obiective de investiții cerute de către cetățeni.
A fost o campanie constructivă a PSD, în localitățile în care ne aflăm în opoziție, cu scopul de a fi alături de oameni și de a se realiza proiectele pe care ei și le doresc, ei fiind cei care plătesc taxe și impozite.
Consilierii locali, președinții de organizații și alți colegi social-democrați au inițiat petiții și au strâns semnături de la oameni pentru mai multe obiective de investiții. Vom oferi câteva exemple:
Colegii noștri de la Aiud au strâns semnături pentru realizarea mai multor obiective, între care construirea unei capele în localitatea Măgina. O campanie bună s-a desfășurat și la Sebeș pentru modernizarea și dotarea Maternității Spitalului Municipal. La Abrud s-au strâns semnături pentru realizarea mai multor proiecte, între care și pentru anveloparea, izolarea termică a blocurilor de locuințe în vederea asigurării confortului termic sporit și scăderea consumului de lemne. Colegii de la Baia de Arieș au depus la primărie petiția pentru construcția unui parc fotovoltaic. La Câmpeni colegii militează pentru investiții în infrastructura rutieră și construcția unei creșe. La Ocna Mureș colegii muncesc, între altele, pentru reamenajarea și modernizarea locurilor de joacă pentru copii.
Petiții au fost inițiate și în mediul rural.
La Almașu Mare, spre exemplu, s-au făcut demersuri pentru reabilitarea căminului cultural. La Blandiana a fost depusă o petiție, însoțită de tabelul cu semnături, pentru redeschiderea grădiniței cu program normal din localitatea Blandiana. La Cetatea de Baltă sunt necesare investiții în cimitir, iar la Sântimbru – modernizarea parcului de joacă din satul Totoi. Colegii din Săliștea fac demersuri pentru amenajarea terenului de fotbal din Tărtăria, iar la Șona pentru amenajarea trotuarelor, a șanțurilor și amplasarea unor noi stații de autobuz. La Poșaga a fost depusă petiția și tabelul cu semnături pentru reabilitarea podului peste râul Arieș din satul Lunca Arieșului și investiții în școala de aici. La Valea Lungă este necesară reabilitarea unei porțiuni de drum, iar la Lupșa oamenii își doresc o capelă mortuară în satul Hădărău. Colegii de la Roșia Montană solicită primăriei repararea cișmelelor din cartierul Dăroaia și extinderea rețelei cu apă în satul Corna.
La Sohodol și Scărișoara colegii au depus petiții pentru refacerea drumurilor, iar la Ighiu s-au strâns semnături pentru construcția unei săli de sport. Colegii noștri de la Galda de Jos fac demersuri pentru construcția a două capele, în satele Cetea și Galda de Sus, iar la Rădești pentru amenajarea izvorului aflat în locul numit „La Sat”. La Albac s-a depus o petiție pentru construcția unei capele, la Vadu Moților pentru scăderea prețului la material lemnos, la Gârda de Sus pentru reabilitarea căminului cultural, la Șpring pentru amenajarea de podețe și rigole, la Cut pentru construcția unui dispensar uman. La Doștat s-au strâns semnături pentru reabilitarea drumului către sala de sport, la Șibot îmbunătățirea infrastructurii sportive, rețelei de iluminat și a căminului cultural.
Această campanie a PSD este în derulare. Pentru o parte dintre aceste investiții s-au depus amendamente la buget, s-au inițiat proiecte de hotărâri. Unele proiecte ale PSD au primit finanțare, iar autoritățile locale au înțeles necesitatea realizării obiectivelor.
În toate localitățile în care au fost depuse petiții vom urmări realizarea investițiilor dorite de către cetățeni.
Acesta este modul în care noi, PSD Alba, înțelegem să facem o opoziție benefică în județul Alba. În localitățile conduse de primarii social-democrați continuăm guvernarea locală responsabilă, administrația eficientă, în folosul tuturor cetățenilor. În localitățile în care, la nivel local, ne aflăm în opoziție utilizăm toate pârghiile legislative și democratice pentru ca vocea oamenilor să fie ascultată.
Radu Tuhuț, președinte interimar al PSD Alba