PSD Alba: Experiența domnului Florin Roman în politicile Uniunii Europene se rezumă cel mult la un city-break prin Bruxelles și la o oprire la magazinul cu suveniruri al Parlamentului European

- Actualitate - august 15, 2024
Distribuie

Liberalul Florin Roman s-a trezit vorbind despre un subiect pe care nu îl înțelege și nu îl va înțelege niciodată: politicile europene. Și rămâne un om plin de venin, care denigrează precum respiră.

Domnul Roman, pentru care Schuman este doar o stație de metrou prin Bruxelles, iar Jean Monnet e doar o stradă dintr-o zonă de fițe din București, s-a trezit vorbind despre propunerile Guvernului României pentru funcția de comisar european. Pe lângă faptul că deputatul scandalagiu nu înțelege procedura europeană a desemnării unui comisar european, mai are și tupeul golănesc să arunce cu noroi în Victor Negrescu, cel care ocupă una dintre cele mai înalte poziții în Parlamentul European.

Reacția plină de venin a lui Florin Roman, privind nominalizarea lui Victor Negrescu pentru funcția de comisar european, era una iminentă pentru cei care îl cunosc și știu câtă ură împarte zilnic. Mai mult, Roman nu a trecut peste umilințele unor înfrângeri pentru PNL la alegerile locale, când s-a ocupat cu „succes” de campania electorală reușind să piardă câteva județe și localități importante. Însă nu putem avea așteptări mai mari de la un om care și-a plagiat lucrarea de masterat, și-a trecut în CV o carte pe care nu a scris-o și a mințit cu privire la studiile absolvite. Domnul Roman a devenit cunoscut pentru greva de trei ore, pe care a ”ținut-o” între prânz și cină, iar recent, din cauza atitudinii sale, a luat bătaie, în Parlament, de la fostul coleg și amic Dan Vîlceanu.

Dar cel mai important aspect este că experiența domnului Florin Roman în politicile Uniunii Europene se rezumă cel mult la un city-break prin Bruxelles și la o oprire la magazinul cu suveniruri al Parlamentului European.

În schimb, Victor Negrescu este unul dintre cei mai activi europarlamentari români, câștigător al premiului ”Europarlamentarul Anului” pentru activitatea desfășurată, fiind ales de-a lungul timpului în pozițiile de chestor, vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură și negociator-șef al legislativului european privind bugetul UE. De asemenea, Victor Negrescu a fost ales recent vicepreședinte al Parlamentului European, cu 394 voturi, de la europarlamentari din toate țările. Înainte de a intra în politică, acesta a fost în conducerea unei mari companii din domeniul IT cu peste 3.000 de angajați în România.

Nominalizarea sa pentru fiecare funcție de demnitate publică este întemeiată pe experiența și pregătirea profesională, pe activitatea desfășurată, dar mai ales pe recunoașterea de care se bucură la nivelul oficialilor și liderilor europeni.

În schimb, Florin Roman, promovat până acum doar pe criterii de prietenie cu baronii politici, rămâne un anti-model politic, un exemplu „de manual” cum nu ar trebui să fie un parlamentar și un politician. Da, Florin Roman este exemplul politicianului impostor, care a câștigat sute de mii de euro, fiind băgat în consilii de administrație ale unor companii din zona gazelor, industriei auto și băncilor, unde statul deținea acțiuni, fără să aibă cunoștințe, studii sau pregătire relevantă în aceste domenii.

PSD Alba, comunicat

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.