PSD votează împotriva modificării Legii 208/2015 pentru candidatura lui Klaus Iohannis

- Alegeri - septembrie 23, 2024
Distribuie

Membrii Biroului Permanent Național al PSD au votat luni, 23 septembrie 2024, în unanimitate, împotriva proiectului de modificare a Legii 208/2015, care ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare. 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a subliniat că această inițiativă este inadecvată în contextul anului 2024, afirmând că „legi dedicate unei singure persoane nu ar trebui să existe”.

În acest moment, proiectul este în discuție în Senat, iar PSD a formalizat poziția sa în cadrul întâlnirii Biroului Permanent Național. Pe de altă parte, PNL a sesizat Biroul Electoral Central pentru a obține o opinie cu privire la această modificare legislativă, anunțând că nu va dezbate proiectul în Senat până la primirea răspunsului de la BEC.

Propunerea legislativă depusă de parlamentarii PNL, Daniel Fenechiu și Gabriel Andronache, prevede că președintele României poate candida, ca independent, în ultimele 3 luni ale mandatului pe listele unui partid sau alianțe la alegerile parlamentare.

Consiliul Legislativ a avizat favorabil această propunere, subliniind dreptul președintelui de a candida pentru funcții legislative.

Service camioane
Comments are closed.