Răcire semnificativă a vremii: ploile aduc temperaturi mai scăzute cu peste 10 grade Celsius

- Nationale - iulie 24, 2024
Distribuie

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat o răcire semnificativă a vremii în a doua parte a acestei săptămâni, înlocuind canicula cu ploi care vor traversa majoritatea zonelor din țară. Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade Celsius, inclusiv în București.

„Vorbim, mai ales de joi, de o scădere a regimului de temperaturi, astfel încât în anumite zone, mai ales în regiunile nordice, temperaturile să caracterizeze o vreme ușor sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Regimul de temperaturi la nivelul maximelor fiind cuprins în general între 20 și până la cel mult 28-29 de grade Celsius, cele mai ridicate valori în partea de sud-vest și sud a țării”, a declarat Elena Mateescu.

Până atunci, astăzi, în special în partea de sud și sud-est, vremea va fi caldă, cu un Cod galben de caniculă caracterizând temperaturi resimțite de până la 39 de grade Celsius. Fenomenele meteorologice specifice instabilității atmosferice vor apărea începând de mâine, în special în Muntenia, Crișana, Maramureș, Banat, Transilvania, Oltenia și local în Dobrogea, afectând cea mai mare parte a țării cu ploi torențiale, grindină și vânt puternic.

Cantitățile de apă în timpul averselor vor fi de 15-25 de litri pe metru pătrat, izolat depășind 30-40 de litri pe metru pătrat. Intensificările vântului vor atinge viteze de 50-70 km/h.

„Joi și vineri vor fi cele mai răcoroase zile din această săptămână, iar ceea ce urmează în weekend aduce din nou valori de temperaturi în creștere, posibil atingând 34-35 de grade, mai ales în partea de vest, sud-vest și sud a țării”, a precizat Mateescu.

De asemenea, aceasta a menționat că turiștii de pe litoral vor putea totuși să facă plajă, deoarece aversele vor fi scurte, iar temperaturile maxime vor fi în jur de 25 de grade.

The post Răcire semnificativă a vremii: ploile aduc temperaturi mai scăzute cu peste 10 grade Celsius first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.