Raed Arafat a fost anunțat de directorul ANM că vin viiturile în România. Șeful DSU a avut o ședință cu prefecții din țară

- Nationale - septembrie 25, 2024
Distribuie

Secretarul de stat Raed Arafat a avertizat, marți, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții și Comitetele Județene pentru Situații de Urgență (CJSU), că România se confruntă cu o situație critică la finalul acestei săptămâni, când sunt așteptate atât ploi abundente, cât și o viitură pe Dunăre.

Conform șefei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vineri va fi emis un cod portocaliu pentru jumătatea de vest a țării, unde se vor înregistra precipitații de până la 100 de litri pe metru pătrat în decurs de 48 de ore.

Raed Arafat a subliniat că aceste condiții meteorologice severe ar putea genera viituri surpriză în regiunile afectate, iar acestea se vor suprapune cu viitura care vine pe Dunăre.

El a solicitat autorităților locale să fie pregătite pentru intervenții rapide și să ia măsuri de informare a populației, în special cu privire la eventuale evacuări.

Sursa foto: Facebook | Raed Arafat

The post Raed Arafat a fost anunțat de directorul ANM că vin viiturile în România. Șeful DSU a avut o ședință cu prefecții din țară first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.