Revenire pe piața RCA: O mare companie europeană revine în România

- Administratie - august 28, 2024
Distribuie

După o absență de peste un deceniu, Interamerican, cea mai mare companie de asigurări din Grecia și parte a conglomeratului financiar olandez Achmea, este pe punctul de a reintra pe piața românească de asigurări auto. De această dată, compania intenționează să opereze sub un brand digital, cel mai probabil insurtech-ul Anytime, deja activ pe piețele din Grecia și Cipru.

Surse din industrie, citate de economica.net, confirmă că Interamerican a început deja demersurile necesare pentru revenirea în România, inclusiv recrutarea de specialiști în daune și subscriere, precum și stabilirea de contacte cu intermediari de asigurări. De asemenea, au avut loc discuții cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind detaliile operaționale ale relansării pe piața locală.

Conform informațiilor, Interamerican nu va deschide o nouă companie în România, așa cum a făcut în 1998, ci va opera prin sistemul de pașaport european, sub regimul Freedom of Establishment (FOE). Aceasta înseamnă că firma va înființa o sucursală locală și va contribui la Fondul de Garantare a Asiguraților din România, oferind astfel o siguranță suplimentară clienților în eventualitatea unor probleme financiare.

Turbulențele din piață

Revenirea pe piața românească vine într-un context în care piața de asigurări auto din România a trecut prin turbulențe semnificative, în special după prăbușirea companiilor City Insurance și Euroins. Aceasta a deschis oportunități pentru companiile care operează sub regimul pașaportului european, precum Axeria Iard și Hellas Direct, care au înregistrat creșteri semnificative în segmentul RCA.

Noua companie va adopta o strategie mixtă, combinând canalele tradiționale de vânzare cu cele digitale, având în vedere că piața românească de asigurări online este încă în curs de dezvoltare. În plus, gestionarea daunelor va fi optimizată prin utilizarea tehnologiei, o caracteristică distinctivă a brandului Anytime.

Service camioane
Comments are closed.