Rezultate Exit-Poll Europarlamentare: Alianța PSD – PNL triumfă cu peste jumătate din voturi!

- Nationale - iunie 10, 2024
Distribuie

Alianța PSD-PNL a obținut o victorie semnificativă la alegerile europarlamentare din 2024, conform singurului EXIT-POLL din România, realizat de Curs-Avangarde. Rezultatele, difuzate de Antena 3 CNN duminică, la ora 22:00, indică faptul că alianța a reușit să strângă 54% din voturi.

Pe locul al doilea, cu 14% din voturi, se situează Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), urmată de Alianța Dreapta Unită (ADU), care a obținut 11%. Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a acumulat 5% din sufragii, în timp ce partidele SOS România și REPER au obținut fiecare câte 3%. Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) a încheiat lista cu 2% din voturi.

Aceste rezultate reflectă o susținere largă pentru alianța de guvernare PSD-PNL și sugerează o consolidare a poziției acesteia în cadrul Parlamentului European.

Deși aceste rezultate sunt preliminare și se bazează pe datele EXIT-POLL-ului, ele oferă o imagine clară asupra preferințelor electorale ale românilor în acest scrutin european. Rezultatele finale oficiale urmează să fie anunțate de Biroul Electoral Central în următoarele zile.

The post Rezultate Exit-Poll Europarlamentare: Alianța PSD – PNL triumfă cu peste jumătate din voturi! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.