Se pregătește de lansare un nou partid politic in Romania

- Actualitate - septembrie 3, 2024
Distribuie

Conform unor surse politice de încredere, un nou partid politic se pregătește să fie lansat în curând, având în prim-plan mai mulți parlamentari traseiști care vor susține candidatura prezidențială a lui Mircea Geoană. Aceasta reprezintă o schimbare de strategie pentru Geoană, care inițial își asumase un rol independent pe scena politică.

Informațiile care circulă în rândul parlamentarilor indică faptul că fostul secretar general adjunct al NATO a hotărât să renunțe la statutul de independent și să-și creeze propriul vehicul politic, cu scopul de a trece pragul electoral de 5% la alegerile parlamentare programate pentru 1 decembrie 2024.

Potrivit surselor, viitorul partid al lui Geoană va aduna sub aceeași umbrelă politicieni din diverse partide, inclusiv deputați și senatori din AUR, USR și PSD, alături de parlamentari din Forța Dreptei. Această nouă formațiune politică ar putea remodela peisajul politic românesc, reunind traseiști din diverse partide sub aceeași platformă.

Organizarea partidului va fi coordonată de personalități controversate precum Marian Vanghelie, fost primar al sectorului 5 și și Dumitru Borțun, profesor la SNSPA București. Această echipă ar urma să joace un rol central în construirea și promovarea noului proiect politic al lui Mircea Geoană.

Rămâne de văzut cum va influența această mișcare politică dinamica alegerilor din 2024 și dacă noua formațiune a lui Geoană va reuși să atragă sprijinul necesar pentru a deveni o forță relevantă pe scena politică românească.

Service camioane
Comments are closed.