Senatorul Cladiu Vasile Răcuci: Aderarea României la Spațiul Schengen, o țintă obligatorie a primului-ministru

- Actualitate - august 1, 2024
Distribuie

România nu trebuie să abdice de la dinamizarea acțiunilor necesare accederii totale în Spațiul Schengen. Dimpotrivă, după integrarea noastră în sectoarele aerian și maritim ale Spațiului de liberă circulație european, se impune ca Guvernul condus de PSD să maximizeze toate demersurile aferente pentru ridicarea interdicției privind transporturile rutiere și feroviare.

Consider că primul-ministru, domnul Marcel Ciolacu, trebuie să schimbe radical paradigma referitoare la docilitatea inexplicabilă a Guvernului României privind pozițiile Olandei și Austriei față de aderarea noastră totală în Schengen. Paradoxal, cele două țări sunt pe primele locuri în ceea ce privește investițiile străine în România, pornind de la criteriul certificatului fiscal. Paradoxal însă, aceste state cu interese economice foarte bine definite în țara noastră nu sunt deloc precaute și nu prea relaționează amiabil cu noi.

Din această perspectivă, îi recomand premierului să treacă de la vorbe la fapte, deoarece, după momentul 31 martie a.c., când au fost eliminate controalele la frontierele aeriene și maritime interne, nu prea s-a mai vorbit despre faptul că românii din țară și din străinătate stau ore întregi în vămi pentru a ajunge sau a pleca din România, un fapt intolerabil.

În consecință, îi recomand șefului Executivului să adopte o atitudine fermă, demnă, dar în același timp consistentă, astfel încât aderarea la Spațiul Schengen să devină realitate în cel mai scurt timp, iar România să se alăture țărilor europene deschise și transparente în ceea ce privește libera circulație a oamenilor, a mărfurilor și serviciilor.

Claudiu Vasile Răcuci, senator PNL de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.