Spitalul Județean Alba Iulia își extinde serviciile medicale cu noi secții și compartimente

- Interviuri - octombrie 22, 2024
Distribuie

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza, prezent la emisiunea „Ordinea Zilei” de la Radio Hit FM, a discutat despre un proiect major de extindere a spitalului, care va aduce noi secții și compartimente medicale. 

Printre acestea se numără secția de Radioterapie și compartimentul de Cardiologie Intervențională, servicii care până acum nu erau disponibile în cadrul spitalului. 

„Toți pacienții care aveau nevoie de astfel de servicii erau redirecționați către alte centre medicale din Târgu Mureș, Cluj sau Sibiu,” a declarat managerul spitalului.

Proiectul a fost demarat în 17 martie 2023 și este finanțat prin PNRR, cu o sumă totală de 255 milioane de euro. Lucrările de construcție, care includ și un heliport deasupra clădirii cu 5 etaje, vor fi finalizate până în 30.06.2026.

Noul edificiu va găzdui 90 de paturi, dintre care 30 pentru oncologie, 10 pentru hematologie, 25 pentru îngrijiri paliative și 25 pentru radioterapie. Vor fi disponibile și locuri de spitalizare de zi, pentru pacienții care necesită tratamente rapide.

 „Vom avea două aparate de radioterapie și un angiograf pentru cardiologie intervențională,” a subliniat managerul Diana Mârza. 

Proiectul include și o secție dedicată îngrijirilor paliative, un aspect crucial pentru pacienții cu boli terminale, care până acum dispuneau doar de 6 paturi.

Diana Mârza
Service camioane
Comments are closed.