Studiu alarmant: Miopia afectează un copil din trei, cu efecte negative din cauza carantinei COVID-19

- Sanatate - septembrie 25, 2024
Distribuie

Un studiu global recent a arătat că vederea copiilor se înrăutățește constant, iar unul din trei copii suferă de miopie, incapabili să vadă clar obiectele aflate la distanță. Cercetătorii avertizează că perioada de carantină impusă de pandemia COVID-19 a contribuit la deteriorarea vederii, deoarece copiii au petrecut mai mult timp pe dispozitive electronice și mai puțin timp în aer liber.

Conform analizei, miopia este o problemă de sănătate globală, care ar putea afecta milioane de copii până în 2050. Cele mai ridicate rate de miopie se înregistrează în Asia, cu 85% dintre copiii din Japonia și 73% din Coreea de Sud afectați. Comparativ, țări precum Paraguay și Uganda au unele dintre cele mai scăzute niveluri de miopie, cu doar aproximativ 1%.

Studiul, publicat în British Journal of Ophthalmology, a implicat cercetări realizate pe peste cinci milioane de copii și adolescenți din 50 de țări, arătând că miopia s-a triplat între 1990 și 2023, ajungând la 36%.

Pentru a proteja vederea copiilor, oftalmologii recomandă ca aceștia să petreacă cel puțin două ore în aer liber zilnic, în special între vârstele de șapte și nouă ani. Este esențial ca părinții să-și testeze copiii oftalmologic între 7 și 10 ani și să fie conștienți de istoricul familial în cazul miopiei.

În concluzie, miopia nu poate fi vindecată, dar poate fi corectată cu ochelari sau lentile de contact, iar măsurile preventive sunt esențiale pentru a proteja vederea tinerelor generații.

Service camioane
Comments are closed.