Studiu: Județul Alba Caută Muncitori: Cerere Urgentă de Forță de Muncă Calificată și Necalificată

- Anchete - august 9, 2024
Distribuie

Alba Iulia, 9 august 2024 – Cu o rată a șomajului de 3,1%, județul Alba se confruntă cu o nevoie urgentă de muncitori calificați și necalificați. Cererea de forță de muncă este atât de mare încât secțiunea de anunțuri de angajare de la un post de radio regional a fost complet epuizată in ultimele luni.

Se caută mecanici auto cu salariu specificat de 7000 RON Net, soferi pe plan local, devizieri drumuri și poduri, ingineri, personal în carmangerii și industria alimentară, vulcanizatori, sudori, personal pentru confectii metalice, muncitori necalificați și multe alte meserii bine plătite.

Managerul Radio Hit FM Alba Regional, cel mai mare post de radio din județ, a declarat: „Este nevoie de forță de muncă în județul Alba. Rubrica specială pentru anunțuri de angajare, care se difuzează la fiecare 30 de minute, este sold out, complet plină. Dacă acum 10 ani difuzam anunțuri doar câteva zile pentru a recruta persoana potrivită, acum timpul de răspuns este între 30 și 90 de zile. Mai bine spus, trebuie să ai anunțul potrivit la momentul potrivit. De multe ori, trebuie să aștepți să plece cineva ca să îl poți aduce la un interviu, iar dacă persoana respectivă aude anunțul de angajare, ai șanse mari să vină spre tine. Mai in gluma sau mai in serios, aceasta este noua strategie de angajare în județul Alba: aștepți să plece angajați de la concurență și îi recrutezi pentru compania ta.”

Cererea crescută de muncitori în județ reflectă o piață a muncii dinamică, dar și competitivă, în care angajatorii trebuie să fie extrem de atenți la momentul și modalitatea în care își promovează oportunitățile de angajare.

Service camioane
Comments are closed.