Surse: Cel mai performant primar PNL negociază cu PSD. S-a săturat de „dictatura” cuplului Roman-Dumitrel

- Anchete - septembrie 20, 2024
Distribuie

Cel mai performant primar PNL, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, care a obținut la alegerile locale cel mai mare scor din mediul urban – 78,90%, ar negocia trecerea la PSD, nemulțumit de modul „dictatorial” în care Ion Dumitrel și Florin Roman conduc organizația județeană. Pe lângă Rotar, se pare că în aceeași situație mai sunt și alți edili liberali, unii dintre ei cu vechime în fostele partide PNL sau PD.


Surse din cadrul PNL Alba au confirmat faptul că Gheorghe Valentin Rotar este unul dintre mulții liberali nemulțumiți de modul în care s-au făcut listele pentru alegerile parlamentare, dar mai ales de faptul că Ion Dumitrel îi oferă tot mai multă importanță în partid primarului din Sebeș Dorin Nistor pentru că ar vrea să îl pregătească ca și succesorul său la președinția Consiliului Județean Alba.


„Gigi Rotar a tunat și a fulgerat pentru că omul său pe care îl susținea nu a prins un loc eligibil la parlamentare, iar un necunoscut, impus de Nistor, e pe un loc 100% eligibil. De mulți ani în PNL exista un fel de cutumă, potrivit căreia, la retragerea lui Dumitrel, Rotar va fi succesorul său. Se pare că Nelu s-a sucit și nu îl mai vrea pe Rotar, ci pe Dorin Nistor”, a explicat sub protecția anonimatului sursa din rândurile liberalilor. „E dictatură și ați ajuns să faceți doar măgării cu noi, cei care vă aducem voturi!”, ar fi spus Rotar într-o ședință internă.


Negocierile mai multor primari liberali cu noua conducere PSD au fost confirmate și din interiorul social-democraților. Se pare că detaliile nu se cunosc foarte mult în interiorul organizației deoarece discuțiile s-au purtat la București sau în cadrul unor întâlniri foarte restrânse. Sursele citate confirmă însă că apele ar fi fost pregătite în PSD Alba pentru un mare transfer, chiar dacă doar formal și nu oficial, pentru că Rotar și-ar putea pierde mandatul de primar dacă își dă demisia din PNL.


Printre cei care au negociat intens în ultimii ani cu PSD s-ar fi numărat și primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, care deschide lista PNL la Senat. Se pare că ar fi existat o reținere puternică privind acceptarea transferului lui Ponoran din cauza problemelor acestuia de integritate. Într-un final, pentru a conserva votul din zona Zlatna, Roman și Dumitrel l-au împăcat pe Ponoran, oferindu-i cadou locul 1 la Senat. Chiar și așa, potrivit surselor citate din PNL Alba, există foarte mari șanse ca Ponoran să nu poată să își preia nici mandatul de senator din cauza procesului pierdut cu Agenția Națională de Integritate.

Service camioane
Comments are closed.